Project Description

Detalls
Emplaçament: Viladecans, Barcelona
Ús: Esportiu

Descripció
El projecte del complex poliesportiu Torre Roja inclou la reforma i ampliació de la piscina coberta existent i la zona adjacent amb la construcció d’un nou complex esportiu.

La situació d’aquesta nova instal·lació permet establir una relació privilegiada amb l’entorn immediat del Parc de la Torre Roja, creant així un nou focus d’atracció per al públic, que al seu torn s’integra en les previsions de creixement futur de la ciutat. L’edifici tracta d’obrir-se a l’entorn, convertint el tradicional complex esportiu tancat en si mateix en un edifici permeable i integrat dins el Parc.
El nou complex inclou: l’ampliació de l’actual piscina, una nova superfície aquàtica oberta (amb un solàrium i una coberta retràctil que permet el seu ús durant l’estiu i l’hivern), un nou pavelló esportiu connectat a la piscina coberta, la reforma de l’ camp de futbol (amb la construcció d’una nova graderia i espais addicionals) i dues plantes d’aparcament subterrani amb 148 places.
L’abundància de llum natural (que entra principalment a través de claraboies), el control tèrmic amb la disposició d’espais intermedis i el control de la radiació solar a través de brie-soleils, són algunes de les estratègies energètiques utilitzades per generar un ambient adequat.

Interior front view of Torre roja Sports Complex pool wooden structure and facade

Torre roja Sports Complex site plan
Torre roja Sports Complex basement floor plan
Torre roja Sports Complex ground floor plan
Torre roja Sports Complex first floor plan
Torre roja Sports Complex Transversal section through the pool
Torre roja Sports Complex Transversal section through the sports court and skylight
Mapa

Nom del Projecte: Complex poliesportiu Torre Roja
Emplaçament: Carrer de Pompeu Fabra 5, Viladecans, Barcelona
Ús: Esportiu
Certificat eficiència energètica: A
Inici d’obra: 09.2012
Final d’obra: 02.2015
Propietat: Ajuntament de Viladecans
Superfície solar: 10.545 m²
Superfície construïda: 14.684 m²

Autors: Manel Brullet i Tenas, Alfonso de Luna i Colldefors
Col·laboradors: Jaume Piñol, Mitra G. Modarressi, Lali Daví, Volker Zimmermann, Álvaro Valcarce, Nil Brullet
Tècnics: José Luís Montero (vigip), Inma Casado (ENNE Gestión)
Instal·lacions: Portell-Brunés Enginyers S.L.
Estructura: Manuel Arguijo y Asociados S.L.
Constructor: URBASER, S.A.
Fotògraf: Juny Brullet
Premis: Menció, Piscina and Wellness Awards 2015
Publicacions:
01- World-architects.com (link)
02- Archello, 2015 (link)