Project Description

Detalls

Emplaçament: Salt, Girona
Ús: Hospitalari

Descripció
L’edifici sociosanitari és la última construcció del conjunt del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt que inclou també l’Hospital de Sta. Caterina i l’Hospital psiquiàtric ambdós projectats també per brulletdeluna. El nou edifici es situa a la part Sud-oest de la parcel·la i compta amb una superfície construïda de 7.214 m2

Outdoor solarium with Elderly Users in Salt
Exterior wide angle view of the

El punt de partida pel disseny del sociosanitari serà la seva integració dins el conjunt del Parc Hospitalari. S´ha dissenyat un edifici amb soterrani, planta baixa i una única alçada. L´edifici es composa amb tres gran peces cadascuna de les quals conté habitacions i una sala comú. Cada peça està completament rodejada de zones verdes que qualifiquen els espais interiors. El treball acurat amb la llum natural i l´elecció de materials càlids doten a la construcció d´una domesticitat capaç de satisfer les necessitats dels residents del centre els quals, donat que han de passar llargues estades en l´edifici, han de sentir-se “com a casa”.
El nou edifici compte amb una unitat d´hospitalització geriàtrica de mitja i llarga estada amb 22 habitacions, una unitat d´hospitalització psico-geriàtrica amb 22 habitacions i una unitat d´hospitalització psico-geriàtrica de demències de 21 habitacions. També hi ha un Centre de dia geriàtric i Centre de dia de demències, amb capacitat de 25 places cadascun, i que comparteixen serveis com recepció, despatxos mèdics i d´infermeria, sala de rehabilitació, magatzems,… Finalment, hi ha una Unitat de diagnosi i valoració geriàtrica i de demències que està formada por cinc despatxos, sala d´espera i sala de reunions.

Interior spaces of salt medical and social services designed by brullet de luna architecture studio
Front view of the façade during

Outdoor solarium with Elderly Users in Salt Interior spaces of salt medical and social services designed by brullet de luna architecture studio Exterior wide angle view of the nursing home Front view of the façade during Christmas with a decorated tree
Site plan of salt medical and social services centre in salt
Medical and social services centre in salt floor plan
Medical and social services centre in salt longitudinal section
Medical and social services centre in salt side elevation
Mapa

Nom del Projecte: Centre Sociosanitari a Salt
Emplaçament: Carrer Santiago Ramón y Cajal, 46, Salt, Girona
Ús: Hospitalario
Inici projecte: 07.2005
Inici d’obra: 10.2007
Final d’obra: 10.2009
Propietat: Institut d’Assistència Sanitària, Parc Sanitari Martí Julià
Superfície solar: 116.943 m²
Superfície construïda: 12.413 m²

Autors: Manuel Brullet i Tenas, Alfonso de Luna i Colldefors, Albert de Pineda Álvarez (Pinearq SLP)
Col·laboradors: Albert Vitaller, Mª Ángeles Manchado, Francesca Cirrincione
Tècnics: Inma Casado, Narcís Frigolé, Bartomeu Pérez, Patricio Martínez (Estudi Medioambiental)
Instal·lacions: Cristina Font, Josep Zaldívar (JG Ingenieros y consultores de proyectos, S.A.)
Estructura: Manuel Arguijo y Asociados S.L.
Constructor: VIAS, COPISA
Fotògraf: Tafyr, Juny Brullet, Sergio Guerra
Publicacions:
01- archdaily.com (link)
02- world-architects.com (link)