Project Description

Detalls

Emplaçament: Pineda de mar, Barcelona
Ús: Esportiu

Descripció
L’edifici es troba a la banda nord-oest del parc esportiu “Can Xaubet”, que es va anar construint per etapes.

La façana de major dimensió apareix sobre la carretera general, que pren forma de passeig amb arbres quan passa pel parc. L’edificació s’ha concebut com un volum compacte, que presideix el parc des del punt més alt de la seva topografia i articula l’entrada general comuna al poliesportiu i al camp de futbol. Al gran volum prismàtic de la pista del poliesportiu se li afegeix, a la part sud, una construcció més baixa i allargada on s’ubiquen els equipaments necessaris pel  funcionament de les pistes. Aquest volum allargat sobrepassa la façana est de l’edifici i genera un gran pati que actua com un gran “foyer” exterior quan la pista s’empra per a altres usos.

 

La resolució de la coberta en un sol pendent remarca la claredat geomètrica de la proposta i provoca una gran obertura vidriada orientada al nord, que donarà a l’interior una llum uniforme i constant durant el dia i evitarà problemes d’enlluernament i reflexos sobre les pistes de joc. La secció de la coberta defineix l’espai interior, una encavallada invertida soluciona l’estructura existent i la il·luminació zenital es resol mitjançant una lluerna central. El punt més baix de la encavallada coincideix amb el vèrtex provocant una sensació de fuga vertical de l’espai. L’accés al poliesportiu és pel sud de l’edifici, la qual cosa genera un recorregut des de l’entrada nord-oest del parc esportiu fins a una terrassa elevada que serveix de hall del poliesportiu i que domina tot el camp de futbol i les vistes cap al mar.

ALTEST

Mapa

Nom del Projecte: Poliesportiu i camp de futbol al Parc Esportiu “Can Xaubet”
Emplaçament: Carretera N-ll, 669-670, 08397, Barcelona
Ús: Esportiu
Inici projecte: 1992
Final d’obra: 1996
Propietat: Ajuntament de Pineda de Mar
Superfície solar: 3300 m²
Superfície construïda: 2659 m²

Autors: Brullet i Associats S.L.
Tècnics: Josep Maria Santmartín
Instal·lacions: Briz/Fumado (T.C.A.)
Estructura: Manuel Arguijo y Asociados S.L.
Constructor: Comylsa
Fotògraf: Eduardo Artmendia i Carolina Garcia
Premis: Obra seleccionada i finalista, Premis FAD d´Arquitectura i interiorisme 1997
Publicacions:
01- Manuel Brullet, Ed. Gustavo Gili
02- a+t, nº8 1996 pp.74-103
03- On diseño nº187 pp.148-159