Project Description

Detalls

Emplaçament: Bremen, Alemanya
Ús: Recerca

Descripció
El centre de investigació y tecnologia ECOMAT es construeix a la ciutat aeroportuària de Bremen per unir les competències de la indústria de la aviació i la ciència, en el àmbit de les tecnologies dels materials i la construcció lleugera.

El nou centre d’investigació apareix dins de la trama com un bloc urbà, auster i clarament estructurat.
Està format per tres volums lineals de cinc plantes i dos volums apaïsats de dos plantes intercalats. Aquests volums s’encoblen, allargant-se o escurçant-se per tal de donar resposta a la formació de la placeta d’accés principal o resoldre els límits amb l’autopista.
El programa es resol verticalment amb un sòcol de tres pisos, dos de laboratoris ‘investigació i una “mezanina” d’instal·lacions que abracen les “Halle” (naus industrials), i dos pisos a les plantes superiors destinades a oficines. Airbus, Testia, Fiber i Centre Aeroespacial Alemany són els usuaris.
Aquest sòcol del edifici que es compacte inclou dos patis interiors, que proporcionen unes condicions òptimes de llum i ventilació en el interior del edifici.
L’estructura es de formigó armat, amb murs que resolen les façanes, pilars intermedis, lloses i nuclis d’escales.
La construcció del sostre de les “Halle” que es resol amb encavallades metàl·liques i coberta lleugera.
Es proposa un edifici abrigat amb l’aïllament a l’exterior resolent les superfícies de les façanes amb la repetició de làmines verticals d’alumini de diferents mides, que li donen al edifici un cert grau d’abstracció i que reforcen el caràcter de lleugeresa que acompanya a la investigació de materials y tecnologia per a la “construcció lleugera”.

Close up picture of the façade of the EcoMat building

Site plan of EcoMat located in Bremen near the airport
ground floor floor plan EcoMat building
second floor floor plan EcoMat building
longitudinal section of EcoMat designed by brulletdeluna
Mapa

Nom del Projecte: Centre EcoMat per a Materials i Tecnologies Ecoeficients
Emplaçament: Cornelius-Edzard-Straße 15, 28199 Bremen, Alemanya
Ús: Recerca
Inici projecte: 04-2013
Inici d’obra: 01-2017
Final d’obra: 07-2017
Propietat: H.A.G.E. Grundstücksverwaltungsgesellschaft GmbH WFB – Wirtschaftsförderung Bremen GmbH
Superfície solar: 16.300 m²
Superfície construïda: 22.800 m²

Autors: Manel Brullet i Tenas, Alfonso de Luna i Colldefors
Albert de Pineda i Àlvarez (Pinearq S.L.)
Joachim Staudt, Chrisitian Huber (huber staudt arch. bda)
Encarregat de Projecte: Ilka Becker (HSa) Clarissa Rosenow (BdL i Pinearq)
Col·laboradors: Marian Almansa, José Carlos Castro Barros, Greta Dalma Medgyesi, María Fernández Albar, Raúl García, Mitra G. Modarressi, Tudor Gliga, Zsolt Gondos, Matthias Hoof, Sohta Mori, Jaume Piñol, Nikola Samardzija, Álvaro Valcarce
Instal·lacions: Ingenieurbüro Poggensee GmbH Ingenieurgesellschaft Bannert mbH pbr Planungsbüro Rohling
Estructura: WTM Engineers GmbH, Hamburg, Manuel Arguijo (Competition phase)
Constructor: Campe Janda Architekten BDA, Bremen
Fotògraf: Werner Huthmacher
Publicacions:
01- hicarquitectura.com (link)
02- world-architects.com (link)
03- archello.com (link) (Nov-2015) 
04- baunetz.de (link)