Presentació

L’estudi d’arquitectura Brullet de Luna compta amb una base de 19 professionals formada per arquitectes, que treballa amb una xarxa de col·laboradors externs encarregats de diferents aspectes com el càlcul d’estructures i les instal·lacions. Pel què fa a la realització d’obra hospitalària, cal esmentar la col·laboració continuada amb el despatx Pineda Associats. L’experiència acumulada amb els anys de treball en comú dota la xarxa d’equips d’uns automatismes que permeten afrontar projectes de diversa envergadura amb absoluta garantia i solvència.

El despatx treballa tant en projectes d’obra pública com privada, especialment centres sanitaris, però també escoles, habitatges i centres culturals.

L’estudi Brullet de Luna planteja una arquitectura basada en l’usuari: l’home i la dona son el centre dels seus projectes. El confort, la domesticitat, la funcionalitat, l’apropiabilitat espacial, l’ergonomia i els sentiments son la base de la seva feina. En definitiva és una aposta per la humanització dels espais públics i privats. Des del punt de vista tècnic l’estudi prioritza el fet constructiu. La construcció és el nucli dur de l’arquitectura i, per tant, la racionalitat constructiva, l’adequació dels materials i la relació entre qualitat i costos són els elements que organitzen un projecte i possibiliten una bona arquitectura.

La majoria de l’obra de l’estudi està construïda a Catalunya, a ciutats com Barcelona, Salt, Castelldefels, Vilassar, Premià de Dalt, Pineda de Mar, Tarragona, Salou o Granollers. A nivell internacional destaca l’hospital Hedwigshöhe, a Berlín.

Recentment l’estudi ha completat diferents projectes com una escola a Salou (Premi de la VI Biennal d’Arquitectura de Tarragona), la remodelació de la nau de blanqueig d’Antoni Gaudí a Mataró (Premi Catalunya Construcció 2008) i afronta la recta final d’altres obres ressenyables com el Centre Cultural del Prat de Llobregat, el nou Hospital de Sant Joan Despí, l’Hospital Transfronterer de Puigcerdà, l’ampliació de l’Hospital del Mar a Barcelona i un equipament sociosanitari a Sant Andreu.

Entre els últims concursos guanyats destaquen 200 habitatges a Gavà, el nou hospital de l’Hospitalet i la nova Escola d’Enginyers al Fòrum de Barcelona.